Sterowanie jakością w sieciach aerobiologicznych - Galan, Carmen (Advances in Dermatology and Allergology/Postępy Dermatologii i Alergologii, 2003)
Obecnie informacje uzyskane z sieci aerobiologicznych powinny być zgodne z Systemem Zarządzania Jakością ISO 9001:2000. Wytyczne sterowania jakością zaproponowane przez Międzynarodową Organizację Normalizacyjną (ISO) dla sieci aerobiologicznych gwarantują znormalizowane, dokładne oraz wartościowe dane.