Czemu ma służyć służba zdrowia - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2013)
Na wrześniowym Forum Ekonomicznym w Krynicy zaplanowano Forum Ochrony Zdrowia. Jego tytuł: Polityka zdrowotna w polityce państwa wskazuje, że poruszane tam będą problemy najważniejsze z ważnych. Nie powinno zatem zabraknąć dyskusji nad kwestią zupełnie podstawową: czemu ma służyć (publiczna) służba zdrowia?