Ministerstwo Głupich Kroków - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Działania resortu zdrowia wśród uczestników systemu, poza niektórymi grupami interesu, wzbudzają skrajnie negatywne emocje. Możliwe jednak, że jeszcze przez długie lata będzie on działać jak ministerstwo głupich kroków obśmiane przez Monty Pythona. Czy jednak tak być musi, czy państwo może spojrzeć inaczej na system opieki zdrowotnej? Czy w ogóle potrzebne jest nam Ministerstwo Zdrowia?