Gorące krzesła - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2013)
Zrobiłeś swoje, możesz odejść – tak pokrótce można określić sytuację dyrektorów polskich szpitali. Potrzebni są wtedy, gdy trzeba dokonać radykalnych zmian, gdy szpital tonie. Kiedy udaje im się sytuację choć trochę poprawić, odchodzą pod naciskiem rozmaitych grup lobbystycznych, których interesy naruszyli w drodze ku naprawie. Dlaczego? Wyjaśnia Jarosław J. Fedorowski.