Pozacenowe kryteria oceny ofert - Leszczyńska, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2013)
Celem postępowania o udzielenie zamówienia publicznego jest wybór oferty najkorzystniejszej. Często jednak się zdarza, że oferta najkorzystniejsza w rozumieniu ustawy Prawo zamówień publicznych wcale nie jest najlepsza z punktu widzenia potrzeb zamawiającego.