Siedem grzechów głównych - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Dyskusja nad konieczną reformą opieki zdrowotnej z różnym nasileniem toczy się w Polsce od lat. Ostatnio pojawia się wiele ciekawych sygnałów ze strony prezes NFZ (np. rozszerzenie kompetencji POZ i AOS) oraz z resortu zdrowia (np. decentralizacja płatnika). Ale… tylko się pojawia. I ten festiwal zapowiedzi pewnie będzie niestety trwał.