Gadanie o… starości Maryni - Szczerbak, Anna (Menedżer Zdrowia, 2013)
Wieszczenie kryzysu demograficznego stało się w Polsce modą. Chyba nie ma osoby, która nie słyszała (choć może nie rozumie, co to oznacza), że Polacy są starzejącym się społeczeństwem. Ostatni dzwonek, by przygotować się na konsekwencje tego zjawiska, przebrzmiał już co najmniej 10 lat temu. Teraz można jedynie rozpisać strategię wyrównywania strat.