Zmiany potrzebne jak tlen - Majewski, Adam (Menedżer Zdrowia, 2013)
Zaledwie w 25 proc. polskich szpitali znajdują się instalacje gazów medycznych spełniające wymagania prawne. Niestety, jeszcze przez długie lata na korytarzach placówek służby zdrowia będziemy wiedzieć pracowników transportujących charakterystyczne butle.