Postęp czy kontrrewolucja - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2013)
Rząd przyjął projekt nowelizacji ustawy o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych z pieniędzy publicznych. Wprowadza ona – między innymi – definicje ciągłości i kompleksowości świadczeń oraz zakłada wydzielenie z ambulatoryjnej opieki specjalistycznej (AOS) poradni przyszpitalnych.