Atak serca systemu - Maciejowski, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2013)
Na nic się zdało podwyższenie stawki kapitacyjnej lekarzy POZ w wypadku leczenia kardiologicznego. System nadal jest niewydolny, a efekty osiągniętej znacznym kosztem poprawy kondycji kardiologii inwazyjnej są marnowane.