Czynniki wpływające na zadowolenie pacjenta z opieki pielęgniarskiej w świetle badań - Juszczak, Katarzyna (Pielęgniarstwo Chirurgiczne i Angiologiczne/Surgical and Vascular Nursing, 2013)
Satysfakcja pacjenta z opieki pielęgniarskiej jest jednym z głównych czynników wpływających na zadowolenie pacjenta z opieki zdrowotnej. Ponieważ pielęgniarki spośród wszystkich pracowników ochrony zdrowia mają najczęstszy kontakt z chorym, satysfakcja pacjenta z opieki zdrowotnej w znacznym stopniu jest postrzegana przez pryzmat właśnie opieki pielęgniarskiej. Praca przedstawia czynniki wpływające na zadowolenie pacjenta z opieki pielęgniarskiej w świetle badań.