Szpital kontra tajemnica dostawcy - Fortak-Karasińska, Katarzyna; Baranowska, Agata (Menedżer Zdrowia, 2013)
Ustawa Prawo zamówień publicznych daje wykonawcom możliwość zastrzeżenia pewnych informacji (przy założeniu jawności jako jednej z fundamentalnych zasad), które w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Wszystko wydawałoby się proste, gdyby nie to, że na zamawiających został nałożony obowiązek zbadania, czy rzeczywiście zastrzeżone przez wykonawcę informacje mają charakter tajemnicy. Jak z tego wybrnąć?