Marsjanie z Grójeckiej - Boruszkowska, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2013)
Narodowy Fundusz Zdrowia w oficjalnych komunikatach szczyci się tym, że w trosce o dobro pacjentów udostępnia im wszelkie posiadane prze siebie dane. Na przykład o tym, gdzie kolejki do lekarza są najkrótsze. Albo jakie świadczenie jest refundowane, a jakie nie, na co pacjent może liczyć w refundacji, za co musi zapłacić sam. Sprawdziliśmy, czy NFZ rzeczywiście rzetelnie informuje polskich pacjentów. I aż głowa boli! Urzędnicy jak ognia unikają przekazania konkretów w prosty sposób.