PN 13606 (EHR) - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2013)
Autorzy projektów informatycznych w ochronie zdrowia finansowanych z pieniędzy publicznych deklarują, że celem ich przedsięwzięć jest poprawa jakości świadczeń zdrowotnych. Nic bardziej mylącego. Wskaźnikiem technicznym wiarygodności takich deklaracji już na etapie projektowania powinien być stopień uwzględnienia w projektach normy PN 13606 (EHR).