Zdrowe zasady - Leszczyńska, Agnieszka (Menedżer Zdrowia, 2013)
Zasady dotyczące sposobu opisu przedmiotu zamówienia nie uwzględniają specyfiki służby zdrowia i szczególnej odpowiedzialności etycznej oraz prawnej lekarzy i aptekarzy, którzy powinni mieć prawo doboru terapii najlepszej dla konkretnego pacjenta, a nie wybranej pod presją potencjalnych kontroli postępowań o udzielenie zamówienia publicznego.