Kompleksowe rozwiązania telemedyczne – bliżej pacjenta - Ziółkowski, Karol (Menedżer Zdrowia, 2013)
Telemedycyna kojarzona jest zwykle ze zdalną opieką nad pacjentami przewlekle chorymi, osobami starszymi czy z utrudnioną mobilnością. Tymczasem opieka zdalna ma bardzo wiele zastosowań, a rozpowszechnienie tego typu rozwiązań staje się coraz bardziej zasadne i potrzebne.