Anno Domini 2014 - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2013)
Perspektywa roku 2014 w ochronie zdrowia nie napawa optymizmem. NFZ stanie przed problemami spięcia budżetu – tak dużymi, z jakimi dotychczas nie przyszło mu się zmierzyć. Nie będzie posiadał rezerwy finansowej, będzie też musiał ponieść konsekwencje dyrektywy transgranicznej.