Krajowy indeks sprawności ochrony zdrowia 2014 - Kozierkiewicz, Adam; Natkaniec, Monika; Gilewski, Dariusz; Laskowska, Beata; Łaszewska, Agata; Gajda, Krzysztof; Boguszewska, Ewa; Ignatowicz, Mariusz; Kaoka, Paweł; Waśko, Bernard (Menedżer Zdrowia, 2013)
Czy można liczyć na to, żeby polityka zdrowotna była racjonalna i prowadziła do systematycznej poprawy funkcjonowania systemu ochrony zdrowia? Czy można uzgodnić społecznie, po co utrzymujemy ten system? Przedstawiamy wyniki analizy opracowanej przez zespół prowadzący serwis internetowy www.dane-i-analizy.pl we współpracy z PricewaterhouseCoopers oraz wydawnictwem Termedia.