Pozytywni i otwarciRozmowa z założycielami i współwłaścicielami Grupy Nowy Szpital – Adamem Roślewskim, przewodniczącym rady nadzorczej, i Marcinem Szulwińskim, prezesem, Menedżerami Roku 2013 w Ochronie Zdrowia w kategorii Placówki Niepubliczne - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2013)
Jesteśmy typowym przykładem firmy, która powstała wyłącznie z pomysłu, bez wielkiego wsparcia finansowego – mówi Marcin Szulwiński. Każdy nasz szpital jest inny, ma inną strukturę zarządczą, choć wspólne techniki zarządzania. To bardziej struktura holdingu, nie centralnie zarządzanej firmy. Każdy szpital to osobna spółka, a Grupa Nowy Szpital ma w nich udziały większościowe – dodaje Adam Roślewski.