Od serducha do serduchaRozmowa z Katarzyną Urbańską, dyrektor ds. komunikacji w firmie Servier Polska, odpowiedzialną za akcję „Servier dla Serca”. - Koton-Czarnecka, Marta (Menedżer Zdrowia, 2013)
Choroby układu sercowo-naczyniowego to najpoważniejszy problem zdrowotny. W Polsce, podobnie jak w wielu innych krajach Europy, to właśnie choroby serca są pierwszą przyczyną zgonów. Dlatego tak istotne jest „zaopiekowanie się” tym obszarem. To, czy te statystyki się poprawią, zależy od nas samych – mówi Katarzyna Urbańska.