Jestem EwaRozmowa z Ewą Błaszczyk, prezes Fundacji „Akogo?”, zwyciężczynią w kategorii Lider Roku 2013 w Ochronie Zdrowia – Działalność Charytatywna - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2013)
Jeszcze 3 lata temu nie było w Polsce standardów leczenia dzieci w śpiączce. Nikt o tym nie myślał, dopóki nie zajęliśmy się tym my, oczywiście wraz z przedstawicielami Ministerstwa Zdrowia. Tak bywa i teraz, kiedy próbujemy poszerzać metody lecznicze o programy eksperymentalne. Ale nie poddajemy się i dążymy do celu – mówi Ewa Błaszczyk.