Świadczenia (t)ratujące życie - Fedorowski, Jarosław J. (Menedżer Zdrowia, 2014)
W tym numerze „Menedżera Zdrowia” zamieszczony jest artykuł opisujący, czym jest ratowanie życia pod względem prawnym i w opinii NFZ. Mecenas Rafał Janiszewski zwraca uwagę na ciągłą różnicę zdań pomiędzy NFZ a świadczeniodawcami. Po lekturze opracowania prawnego doszedłem do wniosku, że u nas życie bardziej się tratuje niż ratuje.