Nie za ostro - Oklińska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2014)
Niespełna sześć miesięcy od upłynięcia terminu obowiązkowego wdrożenia przez państwa członkowskie dyrektywy 2010/32/UE w sprawie wykonania umowy ramowej dotyczącej zapobiegania zranieniom ostrymi narzędziami trwają dyskusje o efektach jej obowiązywania. Warto więc przypomnieć, do czego rozporządzenie ministra zdrowia obliguje pracodawców z sektora opieki zdrowotnej w Polsce.