W sieci - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2014)
Telemedycyna w województwie zachodniopomorskim to absolutny priorytet zarówno samorządu, jak i szpitali. Na zadania związane z dalszym rozwojem telemedycyny w programie INTERREG V przewidziano 15 mln euro. Na razie udało się połączyć siecią szpitale w Gryficach, Resku i Goleniowie. Planowane jest przyłączenie jeszcze Szpitala Chorób Płuc w Koszalinie.