Gdy płuca się kurczą – rozmowa z dr. n. med. Piotrem Dąbrowieckim, przewodniczącym Polskiej Federacji Stowarzyszeń Chorych na Astmę, Alergię i POChP - Koblańska, Marta (Menedżer Zdrowia, 2014)
– Narodowy płatnik tak nisko wycenia procedurę leczenia odwykowego osób uzależnionych od nikotyny, że zamykane są kolejne poradnie antynikotynowe – mówi Piotr Dąbrowiecki.