Wolność w klatce - Bukiel, Krzysztof (Menedżer Zdrowia, 2014)
Nie trzeba być ekspertem, żeby wiedzieć, że nie jest możliwe zlikwidowanie kolejek do leczenia i limitowania świadczeń zdrowotnych (poza niewielkimi enklawami) przy nieograniczonym koszyku świadczeń i ograniczonym budżecie przeznaczonym na jego sfinansowanie.