Miły domowy smrodek SPZOZ - Włodarska, Daria (Menedżer Zdrowia, 2014)
Niewiele samorządów jest zdecydowanych na zmianę formy prawnej SPZOZ. Wprawdzie pewna liczba placówek zapowiadała rozpoczęcie tego procesu w roku 2014, ale trudno przewidzieć, ile z nich rzeczywiście to zrobi – wynika z raportu przygotowanego wspólnie przez PMR i Magellana.