Z monopolistą można wygrać - Masełbas, Wojciech (Menedżer Zdrowia, 2014)
Precedensowy wyrok w sprawie poznański szpital kontra NFZ otwiera polskim szpitalom drogę do zażądania od funduszu nienależnie przywłaszczonych pieniędzy i zmienia rynek badań klinicznych w Polsce.