Zintegrowana opieka zdrowotna - Wąchal, Maria (Menedżer Zdrowia, 2014)
Technologie informatyczne pozwalają na scalenie danych medycznych z wielu jednostek i poziomów zarządzania w sektorze ochrony zdrowia. Umożliwiają profesjonalną współpracę i dają narzędzia, dzięki którym różni dostawcy mogą udzielać świadczeń efektywnie i bezpiecznie dla pacjenta.