Dzielić i rządzić - Kamiński, Michał (Menedżer Zdrowia, 2014)
Z dyskusji dotyczących ochrony zdrowia, które toczą się w ostatnim okresie, wynika, że eksperci najczęściej szukają odpowiedzi na dwa pytania: jak finansować i jak nagradzać podmioty lecznicze za świadczenia medyczne.