Mapy zdrowia - Kozierkiewicz, Adam (Menedżer Zdrowia, 2014)
W nowelizacji ustawy o świadczeniach finansowanych z funduszy publicznych proponowane jest tworzenie tzw. map zdrowotnych. Propozycje te zawarte są w nowym Dziale IV A ustawy „Ocena potrzeb zdrowotnych”.