Tęsknię za zawodem lekarza Rozmowa z Władysławem Kosiniakiem-Kamyszem, ministrem pracy i polityki społecznej - Michalak, Janusz; Maciejowski, Janusz (Menedżer Zdrowia, 2014)
– Potrzebna jest większa koordynacja działań pomiędzy polityką zdrowotną a polityką społeczną. Rozpoczęliśmy tę współpracę od polityki senioralnej i opieki społecznej. Jednocześnie integracja musi być większa niż tylko w tych dwóch dziedzinach. Powinna obejmować również polityki krajowe – mówi Władysław Kosiniak-Kamysz.