Mniemanologia stosowana - Łanda, Krzysztof; Maruszczyk, Konrad; Sękiewicz, Bartosz (Menedżer Zdrowia, 2014)
Narodowy Fundusz Zdrowia deklaruje, że monitoruje kolejki do świadczeń zdrowotnych. Jaka jest jakość tego monitorowania, czyli czy można wierzyć w wyniki publikowane przez NFZ w ramach Ogólnopolskiego Informatora o Czasie Oczekiwania na Świadczenia Medyczne (www.kolejki.nfz.gov.pl)?