Strategia na przeczekanie - Aleksandrowicz, Iwona Magdalena (Menedżer Zdrowia, 2014)
Organy odpowiedzialne za stanowienie prawa po raz kolejny zachowały się jak niekonsekwentny nauczyciel ulegający prośbom uczniów o przełożenie sprawdzianu. Postępowanie, które w szkole może być uznane za niepoważne i niesprawiedliwe, w odniesieniu do służby zdrowia przekłada się na realne koszty. Odkładanie wejścia w życie nowych przepisów i przekładanie sprawdzianów łączy jedno – tracą ci, którzy byli przygotowani.