Sprawozdanie z 65th Anniversary Annual Scientific Meeting of American Academy of Forensic Sciences w Waszyngtonie, USA (Archiwum Medycyny Sądowej i Kryminologii/Archives of Forensic Medicine and Criminology, 2013)
W dniach 18-23.02.2013 roku w Waszyngtonie odbyła się organizowana corocznie konferencja naukowa American Academy of Forensic Sciences (AAFS). Tym razem było to już 65. jubileuszowe spotkanie. Motto konferencji brzmiało: „Nauki sądowe: oparte na obserwacji i doświadczeniu, rozwinięte przez edukację i badania”. Miejscem obrad było centrum konferencyjne w hotelu Marriott Wardman Park, składające się z kilku obszernych sal konferencyjnych mogących łącznie pomieścić około 2000 uczestników, z których około 900 prezentowało swoje prace w formie referatów lub posterów.