Cesarzowi, co cesarskie Rozmowa z Krzysztofem Tuczapskim, wiceprezesem NFZ - Koblańska, Marta; Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2014)
– Centrala NFZ w takiej formie jak dziś nie będzie już funkcjonować. Każdy region ma swoją specyfikę, nieco inne problemy. To trzeba brać pod uwagę, a prawo decydowania, co jest dobre dla danego regionu, a co nie, oddać regionom – mówi Krzysztof Tuczapski, wiceprezes NFZ.