Dziel i rządź - Biardzki, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Spory w ochronie zdrowia nie służą naprawie systemu, a przez to lepszemu udzielaniu usług zdrowotnych potrzebującym. Rozmywają one jednak odpowiedzialność za rzeczywiste powody istniejącego bałaganu. Może w ten sposób można się nieźle trzymać stołka, ale nie wykreuje się nic konstruktywnego.