Wejście prezydenta - Górecki, Wiktor (Menedżer Zdrowia, 2014)
Pakiet kolejkowy przyjęto. A co z wątpliwościami głównych interesariuszy? Te dotyczyły mniej celu, a bardziej szans realizacji. Zarzuty o brak partnerstwa ponawiały się, co nie robiło na nikim wrażenia, aż w końcu zostały sformułowane w apelu samorządów zawodów medycznych, lekarzy i lekarzy dentystów oraz pielęgniarek i położnych do prezydenta, premiera, marszałków Sejmu i Senatu o pilną debatę w sprawie narastających zagrożeń dla bezpieczeństwa pacjentów.