Zamach: jak być mądrym przed szkodą - Guła, Przemysław (Menedżer Zdrowia, 2014)
Wydarzenia na Bliskim Wschodzie, wypadki na Ukrainie i wzrost aktywności ugrupowań terrorystycznych wywołują bardzo poważne zaniepokojenie znawców problematyki. W Polsce często ten problem bagatelizujemy. Czy słusznie? Jak przygotować nasze służby medyczne do ewentualnych zamachów?