Czepek niezgody - Szczerbak, Anna (Menedżer Zdrowia, 2014)
Coraz lepiej wykształcone, ambitne, ale fatalnie wynagradzane i często sprowadzone do roli pomocniczej. Takie są polskie pielęgniarki. Czy ostatnia nowelizacja ustawy o zawodzie pielęgniarki i położnej to zmieni? Jakie daje możliwości szefom placówek medycznych? Na razie na horyzoncie jest więcej barier niż szans.