Opieka transgraniczna do poprawki - Słowińska, Anna (Menedżer Zdrowia, 2014)
Ministerstwo Zdrowia pracuje nad poprawą transgranicznej opieki zdrowotnej – do uzgodnień międzyresortowych zostały przedstawione 3 nowe akty normatywne, które mają dostosować krajowy porządek prawny do przepisów Unii Europejskiej. Nowe akty normatywne mają uprościć procedury dotyczące wydawania zgody na leczenie transgraniczne oraz pokrycie kosztów transportu.