Porażka konsorcjum - Wojtczyk, Anna (Menedżer Zdrowia, 2014)
Przedmiotem artykułu jest omówienie wyroku Krajowej Izby Odwoławczej z 29 kwietnia 2014 r., sygn. akt KIO 732/14. Wyrok ten zasługuje na uwagę szczególnie z punktu widzenia działalności podmiotów leczniczych i ich sytuacji ekonomicznej. Daje szpitalom silny oręż w procesie negocjacji warunków spłaty zadłużenia, mocno ogranicza możliwość windykacji należności czy przejęcia aktywów szpitala.