Ewolucja czy rewolucja - Murkowski, Maciej (Menedżer Zdrowia, 2014)
Od dłuższego czasu zmagamy się w Polsce z odpowiedzią na fundamentalne pytanie: Czy powinniśmy gruntownie zreformować istniejący system opieki zdrowotnej czy też kontynuować cząstkowe i ewolucyjne zmiany?