CASE REPORTCoronary artery fistula: a huge conus branch aneurysm - Moodi, Fatemeh; Tayebi, Sarah; Soltani, Jalal; Saleh, Fahime Sadat; Ashraf, Hami; Nezhad, Afsoon Fazli (Kardiochirurgia i Torakochirurgia Polska/Polish Journal of Thoracic and Cardiovascular Surgery, 2014)
Przetoki tętnic wieńcowych stanowią rzadką anomalię sercowo-wieńcową, która czasami może dawać objawy. W pracy przedstawiono przypadek 54-letniej pacjentki z ogromnym tętniakiem gałęzi stożka sercowego spowodowanym nieprawidłową przetoką pomiędzy gałęzią stożka a górną częścią prawego przedsionka. Zmiana ta została skutecznie usunięta podczas operacji.