Procesy starzenia skóry nasilające się w okresie menopauzy - Rotsztejn, Helena (Menopause Review/Przegląd Menopauzalny, 2004)
Objawy starzenia się skóry, takie jak zmarszczki, wzrost suchości oraz utrata elastyczności, nasilają się w okresie menopauzy. Hormonalna terapia zastępcza może pozytywnie oddziaływać na stan skóry.