Czarne, białe i szare (Menedżer Zdrowia, 2014)
Ustawa refundacyjna pogorszyła dostępność leków w Polsce – wynika z raportu „Wpływ ustawy o refundacji leków na dostęp pacjenta do farmakoterapii, budżet NFZ oraz branżę farmaceutyczną” opracowanego przez INFARMĘ. Przedstawiamy fragment raportu dotyczący jednej z przyczyn tego stanu rzeczy: niejasności związanych z funkcjonowaniem ustawy.