Informatyczna przestroga wyborcza - Górecki, Witold (Menedżer Zdrowia, 2014)
W pierwszej turze wyborów samorządowych niepowodzenie informatycznego systemu wsparcia doprowadziło do trzęsienia ziemi. Zawiniły, jak słyszymy, różne rzeczy: system zamówień publicznych, syndrom najniższej ceny, brak partnerstwa, brak konsultacji, np. z Krajową Izbą Informatyki, niekompetencja informatyczna zleceniodawców, lekkomyślność wykonawców. Jaka z tego nauczka dla konstruktorów systemu informatycznego w ochronie zdrowia?