Interes państwa czy partii - Mołdach, Robert (Menedżer Zdrowia, 2014)
Powszechne przekonanie przedstawicieli klasy politycznej, że tylko własność publiczna infrastruktury medycznej jest gwarantem bezpieczeństwa zdrowotnego obywateli i jakości świadczeń, zaskakuje skalą. Pomińmy wypowiedzi polityków, które zawsze można przypisać wyborczemu populizmowi. Przyjrzyjmy się faktom: czy chodzi o interes państwa czy partii?