Dwa do przodu, trzy do tyłuRozmowa z Adamem Kozierkiewiczem, lekarzem, specjalistą ds. ekonomii zdrowia, ekspertem ochrony zdrowia - Leśniewski, Bartłomiej (Menedżer Zdrowia, 2014)
– Powinniśmy przeprowadzić akcję narodowego czyszczenia prawa. Czyszczenia ze sprzeczności, bzdur, przepisów nieproporcjonalnych, niezrozumiałych i niepotrzebnie wiążących ręce. I obywatele, w tym pacjenci, powinni to zrozumieć i poprzeć – mówi Adam Kozierkiewicz.