Najniższa cena? Nie, dziękuję - Rozdeiczer, Łukasz; Turek, Mariusz; Warzecha, Aleksandra (Menedżer Zdrowia, 2014)
Na ustawę Prawo zamówień publicznych zwykło się narzekać. Jednak jej nowelizacja z 29 sierpnia 2014 r. (obowiązująca od 19 października 2014 r.) może pozwolić zamawiającym osiągnąć realne oszczędności przy uwzględnieniu wszystkich aspektów zakupu towaru czy usługi. Chodzi o częściowe odstąpienie od rygorystycznie dotychczas przestrzeganego kryterium najniższej ceny.